Philips Brasil bruker prinsippene i The Earth Charter i sin rapport om bærekraftig utvikling:

For første gang har Philips Brasil brukt prinsippene formulert i the Earth Charter  i sin rapport om bærekraftig utvikling i forbindelse med GRI (Global Reporting Initiative)-rettledningene, the Global Impact, FNs tusenårsmål og Ethos CSR-indikatorene.

Philips Brasil ble etablert i 1924 med formålet å sørge for import fra Philips’ europeiske partnere. Selskapet opererer i dag på tre felt: Utstyr til helsesektoren, husholdnings- elektronikk og belysning. De har 4.137 ansatte i fire forskjellige fabrikker og seks forskningssentre, og firmaet er det største privateide firmaet i Brasil. Hovedkvarteret ligger i Barueri, São Paolo og Mr. Marcos Bicado er nåværende konsernsjef.

Rapporten for bærekraftig utvikling for 2010 legger fram informasjon om Philips Brasils tiltak i alle tre grener av bærekraftig utvikling, og omhandler temaer som helsegevinsten av rensing av vann, klimaforandring og hvordan bruke energi mer effektivt, og også temaer som ansettelsespraksis og styrkingen av lokale samfunn gjennom business. Firmaet presenterer sine prosjekter i rapporten i tillegg til betydningen av prosjektene for de ulike områdene av bærekraftig utvikling.

Koblingene mellom hvert tema og rettledningene er diskutert. I tillegg er hvordan dette er speilet i The Earth Charter markert tydelig, noe som gjør det mulig for selskapet å analysere sin egen innsats fra flere perspektiver. Rapporten bruker også GRI-baserte indikatorer og det faktum at flere metoder er brukt kan resultere i bedre klarhet og mer forpliktelse fra interessentenes side. Dette er første gang at the Earth Charter har blitt brukt i praksis på denne måten som en del av en slik rapport og kan bli sett på som en god demonstrasjon av hvordan en kan bruke charteret. Samtidig er det fortsatt mye rom for forbedringer.